Egy keményen dolgozó kisember találkozása a svéd valósággal

Beáll a kapuba, svéd

Beáll a kapuba, svéd

A költöztetők gasztronómiája

2015. szeptember 11. - Majoros Ferenc

Általában otthon készült ebédet viszek magammal a munkába. Sokszor eszek csiliszószos rizst, tonhallal (konzerv), mert gyorsan elkészül reggel és nem igényel melegítést délben. Ezt ugye lehet variálni hol szardiniára, hol makrélára, hol pedig heringre cserélve a halat. Persze azért itt sem halból van a kerítés, így van, hogy más kerül az ebédlőasztalra. A teljesség igénye nélkül felsorolok most párat az ebédeim közül:

  • Spagetti bolognese
  • Japán teriyaki szószban pácolt sertéscsíkok
  • Rakott cukkini
  • Halrudacskák mozzarellával, salátával és lilahagymával, baguette-ben img_8612.jpg
  • Csilisbab
  • Zöldfűszeres csirkecomb
  • Paprikáskrumpli kovászosuborkával
  • Korianderes-tejszínes karaj, rizzsel
  • Tejszínes-currys csirkeszív
  • Rakott padlizsán
  • Fishburger
  • Rozmaringos kakukkfüves korianderes csirkemell rizzsel
  • Kuszkuszágyba sülyesztett svéd húsgolyók (köttbullar, ejtsd: sötbular) paradicsommártással
  • Káposztás sertésapró csilivel
  • Curryszószos csirkemellcsíkok kuszkusszal
  • Sült tarja
  • Amerika két kedvenc hamburgere: juicy lucy és smashed burger.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joros.blog.hu/api/trackback/id/tr17777998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása